Is flexibel en hybride werken in jouw bedrijf ook de norm? Werken steeds meer medewerkers met hun eigen devices (BYOD), van smartphones tot laptops? Grote kans dat je op een gegeven moment tegen beheer- en security-uitdagingen aanloopt. Verdiep je daarom vandaag nog in MDM, oftewel Mobile Device Management, en thank us later.
First things first: wat is MDM?
MDM is een manier om alle mobiele devices binnen je organisatie centraal in te richten, te beveiligen en te beheren. Je kunt alle apparaten hierin meenemen - van laptops van de zaak tot privé-tablets en smartphones. Met MDM regel je instellingen, gebruikersrechten en beveiligingsbeleid centraal vanaf één punt. Op iOS-, Android- en Windows-apparaten.
Ook zorgt MDM ervoor dat je bedrijfsdata die via managed apps op bijvoorbeeld een privé-smartphone gebruikt wordt, op afstand kan verwijderen. Of een device nou gestolen wordt of een gebruiker verlaat de organisatie: met één klik op de knop is alle data verwijderd en is de toegang tot alle bedrijfsresources geblokkeerd. Goed om te weten is dat privé en zakelijke data zijn gescheiden, waardoor privé ook echt privé blijft.
Het resultaat is een gestroomlijnd, beveiligd systeem dat voor iedere medewerker en op ieder device hetzelfde is. Hierdoor werken jullie sneller en veiliger. Ideaal toch?
MDM via Microsoft Intune
Wat is dan een fijne MDM-oplossing, wil je weten? Bij Yellow Spring gaan we voor Intune van Microsoft. Door middel van Intune:
- hou je je apparaten inzichtelijk;
- is elk device beveiligd;
- geef je de gebruikers een topervaring;
- en kun je gemakkelijk gaan werken in de cloud. (Lees: niet meer omkijken naar servers, waardoor je lagere stroomkosten hebt én meer ruimte op je kantoor. Win-win!)
En wat zijn dan de voordelen van MDM voor mijn bedrijf?
Start je met MDM via Intune, dan krijg je een flinke bak voordelen, zoals:
Apparaten werken veiliger
Regel bijvoorbeeld op afstand dat updates automatisch geïnstalleerd worden of wis apparaten die geïnfecteerd zijn met virussen. Naast het wissen van apparaten die geïnfecteerd zijn met een virus kan je ook apparaten op afstand wissen door hardeschijfencryptie in te zetten. Verliest iemand zijn apparaat of wordt het apparaat gestolen? Dan kan jij hem op afstand wissen. Zo houd je controle over je digitale werkomgeving en bescherm je je bedrijfsdata.
Gebruikers werken soepel in je systeem
Je kunt beleidsregels en gebruikersaccounts instellen voor ieder device binnen je organisatie. Zo geef je gebruikers veilig toegang tot organisatie-informatie en kunnen ze vanaf ieder gewenst apparaat werken.
Makkelijk applicaties beheren
Komt een app in het nieuws vanwege een datalek? Je verwijdert hem gemakkelijk van alle devices in je hele systeem. En natuurlijk kun je ook app-updates afdwingen of centraal apps installeren.
Geautomatiseerde beleidsimplementatie
Minder tijd kwijt zijn aan beheer? Één van de voordelen van MDM is dat je automatisch beleid kunt implementeren voor apps. Van je beveiliging tot apparaatconfiguratie, Multi Factor Authenticatie en meer.
Integratiemogelijkheden met mobile threat defense
Met MDM kun je je cybersecurity deels automatiseren. Maak bijvoorbeeld beleidsregels die reageren op dreigingen zoals malware en virussen, die realtime risico-analyses uitvoeren en die herstel na een hack automatiseren.
Windows Hello beschermt je tegen phishing
Inloggen met een pincode of gezichtsherkenning? Windows Hello zorgt ervoor dat eindeloos wachtwoorden intypen tot het verleden behoort. En overmatige beveiligingsrisico’s ook, want deze manieren van inloggen beschermen je tegen onder andere phishing. Good to know: Windows Hello stuurt biometrische info nooit naar externe apparaten of servers.
Klinkt goed, ik wil starten met MDM!
Goede keus! Met MDM via Microsoft Intune heb je kansen te over om alle apparaten binnen je organisatie veiliger en beter beheersbaar te maken. Daarnaast zijn er oneindig veel integratiemogelijkheden, van Office-apps tot Autopatch. Benieuwd wat MDM via Intune voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op, we adviseren je graag.