Als werkgever wil je graag dat je mensen goed in hun vel zitten, zich blijven ontwikkelen en betrokken zijn bij je organisatie. Microsoft Viva helpt je daarbij. Met Viva kunnen jullie onder andere handig en snel informatie delen via een gepersonaliseerd intranet, krijg je inzicht in de werk-privébalans van je mensen en hebben jullie toegang tot allerlei leermiddelen en cursussen. Bij Yellow Spring zijn we dan ook groot fan. Ook je werknemers blijer maken? Lees in dit blog hoe Microsoft Viva jullie kan ondersteunen.

Wat is Microsoft Viva precies?

Allereerst: wat is Microsoft Viva eigenlijk? Kort samengevat is het een werknemerservaringsplatform, dat laagdrempelige manieren van communiceren aanbiedt, net als data en inzichten over hoe er binnen je organisatie gewerkt wordt. Het doel is je medewerkers in staat stellen om zo prettig en efficiënt mogelijk te werken, zodat jullie productiviteit door het dak gaat. Klinkt goed hè? En een fijne extra: Microsoft Viva is gewoon geïntegreerd in Teams, zodat jullie niet constant hoeven te switchen tussen applicaties. 

We lichten een paar van onze favoriete onderdelen van Microsoft Viva uit.

Viva Connections: je gepersonaliseerde intranet

Je mensen vinden gemakkelijk alle handige bedrijfsinformatie, intern nieuws en aankondigingen via Viva Connections. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om interessante bronnen met elkaar te delen en daarover in gesprek te gaan. Een mooie laagdrempelige manier om mensen met elkaar in verbinding te houden, waar en wanneer ze ook werken.

Viva Insights: trends en inzichten

Insights helpt je om inzicht te krijgen in de werkpatronen van je mensen. Wordt er veel overgewerkt? Is er geen tijd om focusuren in te plannen? Hoe komt dit? Al dit soort zaken zie je terug in Viva Insights. Zo breng je gemakkelijk werktrends binnen je organisatie in kaart en kun je actie ondernemen om de vitaliteit onder je mensen te vergroten.

Blijf leren met Viva Learning

Om duurzaam inzetbaar te blijven willen jij en je mensen natuurlijk blijven bijleren. Dat kan via Viva Learning: dit onderdeel van Viva geeft je toegang tot allerlei relevante cursussen, trainingen en andere leermaterialen van verschillende bronnen en platforms, zoals bijvoorbeeld LinkedIn Learning.

Makkelijker kennis delen met Viva Topics

Onderling delen jullie natuurlijk al jullie ervaringen en best practices, om zo jullie werkprocessen effectiever te maken. Viva Topics verbindt al jullie kennis aan elkaar met behulp van AI en helpt je als het ware een kennisbank te creëren. Zo leren jullie nog makkelijker van elkaar.

Enthousiast geworden over Microsoft Viva?

Denk je dat Viva jou en je mensen goed kan ondersteunen? We helpen je graag om het platform te implementeren en je online werkplek net even een stukje fijner te maken. Neem contact met ons op via het formulier hieronder, dan komen we er zo snel mogelijk bij je op terug.